Poppetjes: 2009-2010

In 2009 kwam ik in contact met een Amerikaan die kwalitatief hoogwaardige stickers printte voor aangepaste LEGO-poppetjes. Het grote nadeel van de water-slide decals die ik eerder gebruikte, was dat ze erg kwetsbaar zijn; je krabt ze er simpelweg af met je nagels. Ook vergen ze veel nabewerking omdat er een beschermende laklaag overheen moet. Ik was heel blij met de stickers en berichtte erover op mijn weblog. Ideaal waren ze echter niet. Doordat ze wat dikker waren dan de decals, pasten met name de haarstukjes en hoedjes niet meer op een hoofdje als daar een sticker op zat. Ook kwamen de stickers los van gebogen oppervlakken zoals hoofdjes en armpjes.

Voorbeelden van poppetjes met stickers

Ik werd steeds bekwamer in het boetseren met miliput. Ik kon veel gedetailleerdere hoofddeksels maken zoals de muts van Sap de Aardwortel of de hoge roze pruik van Freule van de Strakke Teugel. Ik begon T-shirt transfer te gebruiken om printjes te maken op witte stof. Hiermee maakte ik vlaggen en jassen voor de poppetjes.

Ook ontdekte ik Brickforge. Brickforge is een Amerikaans bedrijf dat als een van de eerste bedrijven een assortiment aan zelf ontworpen onderdelen voor LEGO-poppetjes op internet verkocht. Ik had daardoor opeens veel meer keus uit ridderhelmen, zwaarden, schilden en muziekinstrumenten voor mijn poppetjes. Later ontdekte ik ook Brick Warriors en andere aanbieders zoals Arealight Custom Works.