Poppetjes: 2020

Het grootste probleem dat ik ervoer met de stickers die ik gebruikte, lag in het feit dat het vrijwel onmogelijk was om de kleuren van de print perfect af te stemmen op de kleuren van de LEGO-onderdelen. De aanwezigheid van een witte onderlaag zorgde ervoor dat de originele kleur van het LEGO-stuk onder de sticker volledig verloren ging. Het zou ideaal zijn om direct op de LEGO-blokjes te kunnen printen, maar hiervoor is een speciale printer vereist die ook een witte onderlaag kan printen, aangezien printerinkt van nature transparant is.

Eerder had ik al gemerkt dat bedrijven zoals minifig.me of minifigures.com unieke minifiguren aanboden met op maat gemaakte prints. Helaas vond ik de kosten altijd buitensporig hoog. Deze optie heb ik daarom lange tijd links laten liggen. Dat veranderde echter toen ik Michel Roos van Brick-Print ontmoette tijdens een LEGO-beurs. Hij had geïnvesteerd in een UV-printer en bood aan om een minifiguur voor mij te printen. Met een UV-printer wordt eerst een witte laag aangebracht, waardoor het mogelijk is om op LEGO-stukken van elke kleur te printen. Bovendien is vrijwel elk ontwerp geschikt voor deze printer, aangezien een UV-lamp de print direct tijdens het printen uithardt.

Pier was het allereerste poppetje dat ik bij Brick-Print liet printen

Dit leidde tot een succesvolle samenwerking tussen ons en Brick-Print begon Ooitse minifiguren voor mij te printen, als tegenprestatie voor de ontwerpen die ik voor hen creëerde. Van vrijwel elk minifiguur dat ik ontwierp, liet ik inmiddels twee exemplaren printen: een voor mijn uitgebreide lay-out en een voor mijn vitrine. Dankzij deze samenwerking zijn er inmiddels meer dan 50 verschillende ontwerpen tot leven gebracht door Brick-Print.

Bovendien stuitte ik ook op de prachtige capes en kragen van capes4minifigs.com. Deze capes, lasergesneden in alle kleuren en maten, bieden een ongeëvenaarde kwaliteit. Ze vormen een perfecte aanvulling op mijn Ooitse minifiguren.