Nu te zien op de Paltz

Sinds de herfst van 2021 is Ooitgebouwd een jaar lang te zien bij het Herman van Veen Arts Center op Landgoed de Paltz in Soest. In een klein houten huisje aan de rand van een zandafgraving is een kleine tentoonstelling ingericht die de bijzondere band belicht die Herman van Veen met Het Land van Ooit heeft. Naast het in LEGO-blokjes nagebouwde Land van Ooit draait er ook een video van Herman van Veen’s album Rode Wangen. Deze video is in een van de eerste jaren van Het Land van Ooit daar opgenomen.

Herman van Veen is sinds de oprichting van Het Land van Ooit in de eerste jaren artistiek betrokken geweest. Veel van de verhalen die daar werden verteld zijn door hem verzonnen. Ook woonde de beroemde eend Alfred Jodocus Kwak in de eerste jaren in Het Land van Ooit. Deze wereldberoemde eend woont nu – in zijn klomp – op een steenworp afstand van het huisje waar Ooitgebouwd tentoongesteld staat.

Publiek is dagelijks welkom op Landgoed de Paltz. Je kunt er heerlijk wandelen en via de raampjes van het huisje kun je een blik werpen op Ooitgebouwd. Mocht je een vrijwilliger tegenkomen, dan kun je vragen of je even – onder begeleiding – naar binnen mag. De tentoonstelling is nog te zien tot in de herfst van 2022.

Het Valleihuisje op landgoed de Paltz
Het Valleihuisje op Landgoed de Paltz. Tijdelijk onderkomen van Het Land van Ooit in LEGO-blokjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.