Welkom in Het Land van Ooit: Waar Kinderen de Baas Waren!

Betreed de wereld van je stoutste dromen, waar creativiteit, verbeelding en avontuur centraal staan! Het Land van Ooit was geen gewoon land, maar een fantasierijke speeltuin waar kinderen de baas waren en volwassenen weer even jong konden zijn.

Het Land van Ooit was een uniek themapark in Nederland dat in 1989 zijn deuren opende. Het park draaide om het verhaal van graaf Wildebras en gravin Rondalia die door een toverspreuk waren veranderd in twee zwart-witte zwanen. Het onderscheidde zich van traditionele pretparken door een heel andere benadering. In deze betoverende wereld waren kinderen de baas en konden ze zich onderdompelen in de wereld van hun stoutste dromen.

De Gouverneur was de denkbeeldige leider van dit land. De belangrijkste wet van het land; kinderen zijn de baas. In plaats van conventionele achtbanen bood Het Land van Ooit interactieve verhalen, sprookjesachtige natuur en theatrale optredens die de verbeelding van jong en oud prikkelden.

Helaas werd Het Land van Ooit geconfronteerd met financiële uitdagingen en veranderingen in het management. Deze moeilijkheden leidden uiteindelijk tot het faillissement van het park in 2007. Hoewel Het Land van Ooit niet meer bestaat, blijft het voor velen een nostalgische herinnering aan een plek waar kinderen de baas waren over een wereld vol fantasie en fantasoe.