Over

Ooitgebouwd is een project van Paul Toxopeus. Paul bouwt sinds het faillissement van Het Land van Ooit in 2007 aan een miniatuurversie in LEGO-blokjes. LEGO kent voor Paul geen enkele beperking. Hij schroomt er niet voor om ook technieken uit de modelbouw toe te passen. Zo worden LEGO-blokjes soms geschilderd of doorboord, of ontwerpt hij nieuwe onderdelen en opdrukken.

Tegelijkertijd is Paul in 2008 begonnen met het bijhouden van een weblog op weblog.nl, genaamd Het Land van Ooit van LEGO. Daarin beschrijft hij de diverse aspecten van zijn project en is gaandeweg te volgen hoe het project zich ontwikkelde. Weblog.nl bestaat al geruime tijd niet meer, maar in de archieven op deze site zijn al deze artikelen terug te lezen. Ook vind je daar meer over de verschillende bouwwerken en poppetjes die Paul heeft gemaakt en hoe hij verlichting toevoegde aan zijn werk.

Inmiddels is het project uitgegroeid tot een echte publiekstrekker van meer dan 6 m2 die tijdens talloze evenementen en shows te zien is. Het is inmiddels te zien geweest in binnen én buitenland. En de ontwikkelingen staan niet stil. Regelmatig houdt Paul zijn volgers op social media op de hoogte van de vorderingen.