Brief aan Merlin Entertainments Group

Wageningen, 7 mei 2012

Onderwerp: Legoland en het voormalig Land van Ooit

Geachte heer Klesman,

Ruim een maand geleden stond er een interview met u in het NRC waarin u aangeeft dat Nederland een geschikte locatie zou zijn voor een nieuw Legoland park. Ook zei u te kijken naar bestaande parken ter overname, centraal gelegen in het land waar reeds infrastructuur aanwezig is. U roept daarbij geïnteresseerde partijen op zich bij u te melden. Inmiddels hebben zich al verschillende gemeentes gemeld met beschikbare locaties, waaronder ook gemeente Heusden. Zij hebben het terrein van het voormalig Land van Ooit beschikbaar, direct aan de A59. Een grote kanshebber lijkt mij, onder meer ook omdat er veel grond beschikbaar is.

Het is voor mij een beetje dubbel u een brief te schrijven. Het Land van Ooit gaat mij zeer aan het hart. Het liefst zou ik zien dat Het Land van Ooit terug komt. Ik besef me ter degen dat dit echter schier onmogelijk is, al wens ik dat niet te geloven. Het concept van Het Land van Ooit is en blijft zeer sterk en is daarnaast ook ongekend bijzonder en uniek. Het Land van Ooit was voor mij écht een ander land. Een land waar kinderen de baas zijn, waar ik even helemaal mezelf kon zijn. Een park ook waar de mens centraal stond; de acteurs droegen het concept en alle attracties draaiden op menskracht. Een park ook met een thema dat recht deed aan de historie van het landgoed rondom het 600 jaar oude kasteel. Een standaard Legoland park zoals ook in Duitsland en Denemarken zou in mijn ogen dan ook geen recht doen aan deze locatie met een bijzondere geschiedenis.

Er zijn in mijn ogen wel belangrijke overeenkomsten tussen Het Land van Ooit en LEGO. Beiden richten zich op de creatieve ontplooiingskansen voor kinderen in combinatie met vermaak. Het stimuleren van de fantasie en verbeeldingskracht waren ook voor Het Land van Ooit belangrijke uitgangspunten. Het is voor mij overigens zeer opmerkelijk dat Legoland in beeld komt als mogelijke nieuwe invulling van het voormalige Land van Ooit, omdat ik sinds het faillissement in 2007 bezig ben Het Land van Ooit van LEGO na te bouwen. Het is inmiddels een opstelling van zo’n 8 m2, waarmee ik op verschillende evenementen exposeer. Ik krijg daar veel positieve reacties op van zowel jong als oud. Bijgesloten vindt u promotiemateriaal om u een kleine indruk te geven.

Mocht Merlin Entertainments serieus overwegen een nieuw Legoland te ontwikkelen op de locatie van het voormalig Land van Ooit, dan hoop ik dat u bereid bent mij – als groot fan van zowel Het Land van Ooit als LEGO – uit te nodigen om eens van gedachten te wisselen. Voor meer informatie over mijn project verwijs ik u graag door naar mijn website.

Hopend hiermee uw interesse te hebben gewekt, wacht ik graag uw reactie af.

Met vriendelijke groet,
Paul Toxopeus

2 reacties

  1. Ik zie ook veel overeenkomsten trussen beiden zoals de schrijver beweerd. 1 daarvan is dat lego en land van ooit allebei superleuk zijn en niet alleen voor m’n kinderen maar ook voor papa 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.