LEGO CUUSOO – Realistische bomen

Inmiddels al een tijdje geleden stuitte ik op een hele leuke website: LEGO® CUUSOO
CUUSOO is Japans voor ‘wens’. Het werkt zo: als je een leuk idee hebt – waarvan je vindt dat het leuk zou zijn als LEGO® er een officiële set van maakt – dan kun je dat idee op deze website plaatsen en als er 10.000 mensen hun steun betuigen aan jou idee, dan neemt LEGO® het idee in overweging voor productie. Wie weet wordt jou idee dan een officiële LEGO-set die in de winkels verkocht wordt!

Inmiddels hebben velen hun idee al op deze website geplaatst. Het is erg leuk om te zien wat anderen bedenken en bouwen van LEGO-blokjes. Uiteraard kon ik het zelf ook niet laten één van mijn projecten aan te melden.

LEGO CUUSOO - Realistic trees
Oproep aan bezoekers om het CUUSOO project te steunen

Realistische bomen
Al ruim 3 jaar ben ik inmiddels bezig met het ontwerpen van realistische bomen van LEGO-onderdelen. De bomen die LEGO® zelf in zijn sets stopt zijn vaak erg klein en zijn totaal uit verhouding met de LEGO-poppetjes. Om Het Land van Ooit een beetje realistisch na te kunnen bouwen is het natuurlijk erg belangrijk als je de opstelling kunt aankleden met mooie, grote bomen. Dat was immers in het echte Land van Ooit ook het geval; prachtig gelegen tussen eeuwenoude bossen en groen.

Na vele omzwervingen op internet ontdekte ik op de Flickr groep ‘LEGO-Arboretum’ waar verschillende LEGO-bouwers hun gebouwde bomen kunnen delen met de rest van de wereld. Eerlijk gezegd was ik een beetje teleurgesteld ik kwam daar nog niet de boom tegen die ik zocht. En dus moest ik het zelf doen.

LEGO-bos
Mijn eerste bomen-ontwerpen vormen samen een bos
Eén van de eerste ontwerpen: de Cypresse

Inspiratie uit de natuur
Gelukkig woon ik in een heel groene gemeente met prachtige botanische tuinen. Door bomen in mijn omgeving goed te bestuderen, kwam ik uiteindelijk op nog mooiere ontwerp uit. Zoals deze grote groene boom:

Boom met schommel
Grote groene boom met schommel

In de Engelse Tuin achter het Roze Kasteel in Het Land van Ooit staat een prachtige grote rode beuk. Het leek me bijzonder om deze boom met donkerrode bladeren na te maken, met name ook omdat donkerrode bladeren van LEGO® niet bestaan! Dat betekende dat ik die bladeren met een spuitbus moest verven. Een hele klus, maar het resultaat bleef niet onopgemerkt. De boom werd door Classic-Castle.com opgemerkt (ik heb daarover eerder al een bericht geschreven).

Rode beuk van LEGO
De grote rode beuk voor in de Engelse Tuin bij Het Roze Kasteel

Instructiefilm
Toen ik in februari dit jaar LEGO® CUUSOO ontdekte, twijfelde ik geen moment. Ik maakte meteen een project aan voor deze bijzondere LEGO-bomen. Op de modelbouwshow in Goes kon ik meteen mooi reclame maken voor mijn project.

Om de benodigde 10.000 stemmen te halen moet je uiteraard meer doen dan dat. En daarom besloot ik ook een instructiefilmpje op YouTube te zetten waarin ik stap voor stap aangeef hoe je één van mijn bomen zelf kunt bouwen (mits je de juiste LEGO-onderdelen in huis hebt natuurlijk). Dus voor de gevorderde bouwers onder jullie, veel plezier met ‘Hoe bouw ik een LEGO-boom?’:

Inmiddels begint de steun voor mijn project gestaag te groeien richting de 500 stemmen! Voor wie nog niet gestemd heeft, dat kan hier:

http://lego.cuusoo.com/ideas/view/9173

2 reacties

 1. Hi Paul, I searched your website and other places like flickr, facebook and twitter but I didnt see your email address anywhere? How would it be possible to contact you?
  cheers, josch

 2. Hi Paul, I searched your website and other places like flickr, facebook and twitter but I didnt see your email address anywhere? How would it be possible to contact you?
  cheers, josch

 3. Hi Josch,
  Well you can contact me by sending me a personal message via Flickr, Facebook, Twitter or YouTube. And at http://www.wageningen.nl you can find my contact information too. My e-mail address is paul82[at]hotmail.com.
  Kind regards,
  Paul

 4. Hi Josch,
  Well you can contact me by sending me a personal message via Flickr, Facebook, Twitter or YouTube. And at http://www.wageningen.nl you can find my contact information too. My e-mail address is paul82[at]hotmail.com.
  Kind regards,
  Paul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.