De andere Ooiters

De manier waarop ik de Gouverneur had gemaakt heeft model gestaan voor de overige figuren. Ook deze poppetjes hebben, op enkele uitzonderingen na, twee jaar geleden (in 2006) dezelfde opknapbeurt gekregen. Het zou te ver gaan om ieder poppetje apart te omschrijven. Dat is ook niet boeiend. Maar hieronder een overzichtje van een aantal creaties:

Zeeheer_beschrijving Zeeheer_1998 Zeeheer_begin2008
Zeeheer, heer van de Yurre, anno 1995, 1998 en 2008.
Ik vond nog een foto uit 1998 en zoals hij er dit jaar nog bij stond. Je ziet, met dezelfde hoed, die ik in 1995 al maakte. Die ben ik inmiddels aan het vervangen, maar daarover later meer.

LuieLakei_beschrijving Luie-Lakei_1998 Luie-Lakei_begin2008
De Luie Lakei, anno 1995, 1998 en 2008.
Zoals je ziet heb ik voor de Luie Lakei eerst een pruik bedacht met een plat blokje. Al snel heb ik ook voor de Luie Lakei een pruik van Fimo-klei gemaakt.

Lakei_beschrijving Lakei_1995  Lakei_2008
Eén van de 17 andere lakeien, laten we zeggen Lakei Livrei anno 1995 en oktober 2008.

Sap_beschrijving  Sap_1998 Sap_1995Sap_2008   
Sap de Aardwortel anno 1995, 1998 en 2008
Zoals je ziet is Sap de Aardwortel één van de weinige figuren die ik sinds 1998 niet meer heb veranderd. Wellicht dat dat ooit nog gaat gebeuren.

Als afsluiting van deze greep uit de bonte verzameling LEGO-minifiguren, de groepsfoto uit 1998.Groepsfoto-1998Hofhouding anno 1998
Een echt zoekplaatje, want op deze foto zijn te vinden: Winnie, Alfred, Zeeheer, Dekzwalker, Arend, Sterk, Tak, Waterdrager, de Luie Lakei, Jean Pierre, Dirrigeertie Dirrigentie, Pierre Bataille, Kloontje, Baldakino Paladino, Sap de Aardwortel, Dame Grandeur, Jean d’Orange, de Gouverneur, Graniet, Freule van de Strakke Teugel, Makei, Chantarelle en Troe.

6 reacties

 1. Leuk, zeg! Ze zijn het echt. Alleen kijkt de Luie Lakei wel heel erg wakker. Daar zou ik nog iets aan doen. En waar zijn Rak de Reiger en Stor de Bostor eigenlijk? En Kos met de Snor, of ben ik te voorbarig?
  Wat voor verf en penselen gebruik je eigenlijk, Paul? Voor zo’n mate van detailering heb je echt goed materiaal nodig. Ik heb de indruk dat je dat met het juiste materiaal beslist nog beter kan . Laat je eens voorlichten bij een goeie modelbouw-winkel.
  In ieder geval vind ik het tot nu toe zeer veelbelovend!

  Groet
  John

 2. Beste John,

  Bedankt voor je reactie!
  Rak de Reiger, Stor de Bostor en Kos met de Snor had ik natuurlijk ook! Maar ik heb geen goede foto’s uit 1995 of 1998 van die figuren. Binnenkort zal ik meer vertellen over hoe Het Land van Ooit van LEGO er nu bijstaat. Ik blijf er nl aan schaven. En voor het Ooits Weerzien heb ik laatst nog veel mooiere foto’s van gemaakt.
  Voor de verf gebruik ik voornamelijk modelbouw lak. Hier in Wageningen zit een hele goede hobby-winkel waar ik ook m’n penselen vandaan haal.

  Groeten,
  Paul

 3. Pingback:Een nieuw thuis voor de LEGOoiters | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

 4. Pingback:Beprinten van LEGO-poppetjes | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

 5. Pingback:Een nieuw thuis voor de LEGOoiters – Ooitgebouwd

 6. Pingback:Beprinten van LEGO-poppetjes – Ooitgebouwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.