Lange stilte voorbij!

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een bericht heb geschreven op deze weblog. Vlak na LEGO-World in oktober ben ik druk geweest met mijn verhuizing. Een nieuw huis met meer ruimte om Het Land van Ooit van LEGO® verder uit te bouwen. Maar voordat je dan weer aan de slag kunt moet het huis natuurlijk geschilderd en ingericht worden. Nu woon ik er inmiddels 3 maanden en het eind van de klussen komt in zicht. Op het moment dat ik dit type zit ik nog in de verflucht van het schilderen van mijn werktafels. Bijna tijd dus om weer aan de slag te gaan! En eerlijk gezegd, begint het ook weer behoorlijk te kriebelen.

Verslag LEGO-World 2010

Ik maak dit maal maar van de gelegenheid gebruik om nog een kort verslag te doen van LEGO-World in Zwolle afgelopen oktober. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van dit mega-evenement duurde het 8 dagen in plaats van de gebruikelijke 6. Acht dagen bleek erg lang, zeker met elke dag ca. 10.000 bezoekers en om je heen. Maar de reacties waren vaak hartverwarmend en ik heb er zeker veel inspiratie opgedaan. Een impressie…

SPA53659

Knipoog 1) De opstelling. Achter op de tafel staan 4 LEGO portretten die ik heb gemaakt van v.l.n.r. mijn broer Mark, mijzelf, mijn moeder en mijn vader. Veel mensen vroegen zich af welke bekende Nederlanders dit waren…

SPA53722
Knipoog 2) Alle minifiguren zijn present.
Knipoog 3) Dekswalkertje kon het niet zoveel schelen, die zat lekker te vissen.
SPA53717 SPA53651
Knipoog 4) Dat Toen nog kon slapen met al die bezoekers… Knipoog 5) Wint Ooit Weer? is nog niet helemaal af. De bedoeling is dat het treintje ook echt gaat rijden. Later meer…

Uiteraard was er genoeg tijd om te bouwen aan de ingang van de Koningsael, zoals ik me voorgenomen had. En ik ben erg tevreden over het resultaat tot nu toe. Het is nog niet helemaal af en ik heb ook ideeën opgedaan voor de binnenkant van het gebouw. Zou het niet leuk zijn om de zijkant open te laten, zodat het publiek daar binnen de troon ziet met de Gouverneur?

Knipoog 6) Ingang Koningsael gezien vanaf Plein 1400. Voor de torens heb ik o.a. Duplo-blokken gebruikt, wat erg goed werkt! Knipoog 7) Uitgang Koningsael (visum controle) gezien vanaf Vierendeel. Uiteraard nog zonder begroeiing, dat heeft tijd nodig.

Niet stil gezeten

Tijdens mijn verhuizing na LEGO-World heb ik niet stil gezeten. Op de computer heb ik vele uren besteed aan het ontwerpen van een mozaïek van de vlag van Het Land van Ooit. Met een breedte van ca. 80 cm en een hoogte van ca. 60 cm, belooft het een van de grootste bouwwerken te worden tot nu toe. Er gaan meer dan 9.000 onderdelen in, in 28 verschillende kleuren en er komt ook een reliëf in. Binnenkort heb ik alle onderdelen in huis om deze mozaïek ook daadwerkelijk te kunnen bouwen. In een volgend bericht zal ik uit de doeken doen hoe het me is vergaan.

Verwacht dus binnenkort weer veel nieuws te kunnen bouwen! Wordt vervolgd.

5 reacties

 1. Beste Paul,
  Heb echt genoten bij LEGO WORLD vooral van jou ” stand ” ! daarnaast ook wat in de toekomst kunnen kijken zoals de in en uitgang van de Koningssael !
  Veel succes met je verdere ontwikkelingen ik hou het scherp in de gaten !

  René Valk

 2. Veel plezier met de nieuwe projecten! Ik lees nog steeds graag de vorderingen, dus blijf ze lekker doorsturen. Groetjes, Ronia.

 3. Dag René,
  Vond het ook erg leuk om je in levende lijve te ontmoeten. Heb genoten van je verhalen en je enthousiasme.

  Ronia,
  Dank je wel! Ik hou je op de hoogte hoor! Laatst had ik zelfs zere vingers van het stapelen van de blokjes voor de mozaïek!

  Groeten,
  Paul

 4. wat een bijzonderen ontmoeting was dat gisteren in de bus
  ik kom nog es trug voor een langere reactie

  hartelijke groet Moonfairy

 5. Dag Moonfairy,

  Een bijzondere ontmoeting inderdaad. En dat zomaar op een doordeweekse dag in de bus op weg naar Ooit!
  Ik zal in mijn Land van Ooit van LEGO een plekje reserveren voor een klein LEGO-boompje, vlak bij de oevers van Waterloo.

  Groeten,
  Paul

 6. Dag Moonfairy,

  Een bijzondere ontmoeting inderdaad. En dat zomaar op een doordeweekse dag in de bus op weg naar Ooit!
  Ik zal in mijn Land van Ooit van LEGO een plekje reserveren voor een klein LEGO-boompje, vlak bij de oevers van Waterloo.

  Groeten,
  Paul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.