Voorbereiden voor Brick 2015 in Londen

Het Land van Ooit van LEGO® gaat komende maand naar Londen! Van 11 t/m 13 december is Het Land van Ooit van LEGO® te zien tijdens het evenement Brick 2015 Excel, Londen.

london-brick

Ter gelegenheid hiervan is de layout uitgebreid met circa anderhalf vierkante meter. De afgelopen maanden is hier hard aan gewerkt. Tijd voor een update!

Waterloo

Nadat de layout een jaar lang bij Bricksart had gestaan was met name Waterloo aan een opfrisbeurt toe. De injectienaalden door de poppetjes zaten bijna allemaal verstopt en na een jaar lang dagelijks stofhappen was de bak behoorlijk vervuild. Er zat aanslag op de poppetjes en onder de plaat bleek zich slijm op te hopen. De grondige schoonmaakbeurt met schoonmaakazijn en zeep ging gepaard met een kleine aanpassing; de trommelaars kregen nieuwe trommelstokjes.

Trommelstokjes voor Waterloo soldaten
Soldaten met de nieuwe trommelstokjes

Het uitbreidingsplan

De wens om nog een stuk bij te bouwen bestaat al jaren. Het zou toch mooier zijn als het Roze Kasteel als het stralende middelpunt van Het Land van Ooit van LEGO® ook echt in het midden van de layout staat. Bovendien maakte Bellerose ook nog geen onderdeel uit van de totale layout, terwijl ik wel dagenlang heb zitten ploeteren om het treintje van de Luie Lakei aan de praat te krijgen. Daarnaast ontstaat er dan ook ruimte voor het theatertje van Sap de Aardwortel, het riddertoernooi en wellicht wel meer.

In grote lijnen ziet het plan er als volgt uit:

Het uitbreidingsplan. Links het Roze Kasteel met daarvoor Waterloo, vooraan komt het riddertoernooi en daarachter Bellerose en het tuintheatertje van Sap. Daartussen lopen Paladijn en de gracht met helemaal rechts een bruggetje.

Tijdens de bouw bleek dat er naast het theatertje van Sap de Aardwortel nog genoeg ruimte over was voor IJzersterk Tegen Racisme, een andere langgekoesterde wens om aan het geheel toe te voegen. Lees hier meer over elk van de losse uitbreidingen:

Bellerose
Bellerose
IJzersterk Tegen Racisme
IJzersterk Tegen Racisme
Tuintheater van Sap
Tuintheater van Sap
Paladijn en de gracht
Paladijn en de gracht
Riddertoernooi
Riddertoernooi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaar voor transport

Op zaterdag 28 november was de uitbreiding gereed en ging Het Land van Ooit van LEGO® op transport vanuit een loods in Roermond. Hopelijk komt alles heelhuids aan en staat het gereed om uit te pakken op de opbouwdag donderdag 10 december.

Klaar voor transport naar Londen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.