Bellerose

De prachtige rozentuin achter het kasteel van Ooit heette Bellerose. In Bellerose kon je op het terras zitten, tot Ridder van de Dag verkozen worden, en ook een ritje maken in de traagste pretparkattractie ter wereld, namelijk de Luiwagen van de Luie Lakei. Over een kort rondje van nog geen tweehonderd meter kon hij soms wel een half uur doen. Niet zelden viel de Luie Lakei wel drie keer in slaap tijdens dit ritje en moesten de kinderen de lakei telkens wakker maken om de rit te vervolgen. Dat ging kortom met veel hilariteit gepaard.

De eerste schetsontwerpen

Begin 2010 berichtte ik al over dit project. Het leek me destijds leuk om iets te laten bewegen in de opstelling die destijds uit een verzameling van enkele losse bouwwerken bestond. Het leek me logisch dat de Luiwagen van de Luie Lakei het eerst aangewezen project met beweging moest worden.

LDDScreenShot3
Het allereerste ontwerp voor Bellerose en het treintje van de Luie Lakei

De tuin met het treintje zou boven op een bak met een aandrijfsysteem komen. In de aandrijving werd een vertragingen ingebouwd, want een luiwagen moest wel lekker langzaam rijden, natuurlijk.

Het rijdende treintje

Een half jaar later was het zover. Het treintje reed en er was een tuin aangelegd. Tijdens verschillende evenementen heeft het treintje gereden, maar erg soepel ging het niet. Toen het treintje later ook nog eens geen onderdeel uitmaakte van de aaneengeschakelde layout, belandde het voorlopig in de kast.

Bellerose bovenaanzicht
De aangelegde tuin met het rijdende treintje.

Bellerose als onderdeel van het geheel

Door de uitbreiding van de opstelling voor het evenement Brick 2015 in Londen, werd het eindelijk mogelijk om Bellerose onderdeel te maken van het geheel. Goede gelegenheid om ook nog eens goed naar de aandrijving te kijken om het treintje beter te laten lopen. Zo kreeg het treintje meteen ook een make-over.

Voor en na de make-over van de karretjes van de luiwagen

Om Bellerose goed te laten aansluiten om het kasteel, moest er ook een extra rij blauwe regens komen en een uitbreiding van het terras.

Er kwam een extra rij blauwe regens bij
Er kwam een extra rij blauwe regens bij

Door de aandrijving iets te veranderen en de radartjes in te spuiten met teflon spray, loopt het treintje nu een stuk soepeler en zelfs ook een klein beetje sneller. Bekijk het zelf in het filmpje hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.