Nog steeds in ontwikkeling

Het is wel erg lang geleden dat ik mijn vorige bericht achterliet op dit web-log. Maar dat betekend niet dat ik stil gezeten heb. Ik heb het wat drukker gekregen met m’n werk, waardoor er minder tijd is voor Het Land van Ooit van LEGO®, maar dat betekend niet dat de ontwikkelingen stil liggen. Onlangs heb ik een verhuizing achter de rug en met een extra kamer voor mijn LEGO-hobby, verwacht ik de komende tijd meer te kunnen doen. Hier een tussentijdse update over mijn plannen.

LEGO-World

LEGO-World was erg geslaagd en Het Land van Ooit van LEGO® was een groot succes. Hopelijk kan Het Land van Ooit van LEGO® voor de komende herfstvakantie verder worden uitgebreid om op LEGO-World 2010 met een nog grotere stand aanwezig te zijn. Er zijn zelfs enthousiastelingen naar me toe gekomen die hun hulp hebben aangeboden om volgend jaar nog beter voor de dag te komen. En ik moet zeggen, het lijkt me geweldig om dit project voort te zetten met een team. Dus wil jij graag helpen (en heb je een idee hoe)? Laat het me weten!

De stand van Het Land van Ooit van LEGO® op LEGO-World 2009

LEGO-World is uiteraard een gelegenheid waar je veel LEGO-ideeën opdoet. Als je thuis komt, wil je dus niets anders dan meteen achter de PC duiken om een aantal ideeën uit te werken. Zo werd duidelijk dat het een grote meerwaarde heeft ook paden, lanen en natuur te gaan bouwen om de verschillende bouwwerken aan elkaar te breien tot een geheel. Van de verwarring dat de Yurre een gezonken schip zou zijn, bleek vaak sprake. Door er een pad en een sloot met oever en bankjes omheen te bouwen is beter duidelijk dat er iets bijzonders aan de hand is met de Yurre…

Bellerose

Beweging bleek duidelijk te ontbreken in mijn LEGO-bouwsels. Zonder bewegende onderdelen in je stand kun je maar moeilijk de aandacht trekken. Bovendien is het natuurlijk ook een uitdaging iet te maken dat beweegt. Al een tijdje speelde ik met het idee de luiwagen van de Luie Lakei te laten rijden door Bellerose. Op LEGO-World heb ik inspiratie opgedaan voor het systeem wat daarvoor gebruikt zou kunnen worden.

Het systeem ontwerp; een ketting van schakels die vanuit het midden aangedreven wordt met een elektromotor. Daarbovenop komt de tuin met het treintje van de Luie Lakei. In de aandrijving worden meerdere vertragingen ingebouwd, want een luiwagen moet wel lekker langzaam rijden.

De bak is inmiddels klaar, het systeem werkt nog niet helemaal (wordt aan gewerkt) en de meeste onderdelen voor de tuin zijn inmiddels binnen en besteld. Binnen niet al te lange tijd hoop ik dit project af te kunnen ronden.

Het Manegetheater

Ik geloof dat het al bijna een jaar geleden is dat ik de eerste ontwerpen in LDraw maakte van de voor en de zijgevel van dit gebouw. Toen al bleek hoe groot dit bouwwerk zal gaan worden (ca. 1 bij 2 meter!). Inmiddels zijn de ontwerpen voor de tribunes ook klaar en ligt er een ontwerp voor een ingenieus dak dat eraf gehaald kan worden. Ondanks dat het ontwerp nog niet helemaal klaar is (de achtergevels ontbreken nog aangezien de Koningsael daar tegenaan moet komen), heb ik toch besloten met de bouw te beginnen. Ik kan niet wachten met het bouwen van dat ingenieuze dak. Je zult begrijpen dat dit het grootste project is waar ik tot nu toe aan begonnen ben. De eerste blokjes zijn reeds besteld, het ontwerp telt meer dan 5000 blokjes! Het zal dus nog wel even duren voordat het af is.

2 reacties

  1. Pingback:Komt dat zien! – Ooitgebouwd

  2. Pingback:De Luiwagen van de Luie Lakei – Ooitgebouwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.