Bricklink

Om het Raknest te kunnen bouwen had ik natuurlijk blokjes nodig. De blokjes voor Het Roze Kasteel had ik nog bij de LEGO® Factory besteld, maar ondertussen had ik een andere plaats gevonden; Bricklink. Er ging een wereld voor me open; er bleek een wereldwijde marktplaats voor LEGO-onderdelen te zijn! En het gebruik van tweedehands onderdelen is natuurlijk goedkoper dan het gloednieuw bij LEGO® te bestellen.BricklinkBricklink werkt in het kort zo, dat je een eigen gebruikersaccount aanmaakt, waarna je een lijst kunt samenstellen van de blokjes die je nodig hebt en welke prijs je bereid bent ervoor te betalen. Die lijst kun je vervolgens vergelijken met de inventaris van de aangesloten verkopers, die uiteraard losse blokjes te koop aanbieden. Geniaal!

Ondertussen had ik ook de ontwerpen van de vier reuzen Dan, Toen, Ooit en Nu af én lag er een ontwerp klaar voor de gracht voor het kasteel (hierover meer in mijn volgende bericht). Zo kon ik in één keer zoveel mogelijk blokjes bestellen en bespaarde ik dus verzendkosten. Alle blokjes die ik niet op Bricklink in de gewensde hoeveelheid kon vinden bestelde ik alsnog bij de LEGO® Factory, zodat een paar weken later het grote bouwen kon beginnen.

En dat bouwen is niet gestopt. Inmiddels ben ik al flink verslaafd aan het raken aan Bricklink. Ik heb er sinds kort zelfs mijn eigen winkeltje genaamd Stapper’s Store (vernoemd naar mijn kat, die op zijn beurt uiteraard vernoemd is naar de Ooiter die opzoek ging naar Het Gouden Geheim in AD 2). Uiteraard gaat alles in het Engels op Bricklink, maar dat is tegenwoordig voor weinig mensen een probleem. Hier verkoop ik mijn overtollige blokjes en mogelijk in de toekomst ook wel complete Land van Ooit van LEGO-sets! Als het zover is zal ik daar zeker op terug komen, maar voorlopig duurt dat nog wel even. Wordt vervolgd…

6 reacties

  1. Pingback:Poppen van Ooiters | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  2. Pingback:De Reuzen | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  3. Pingback:Waterloo | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  4. Pingback:Een nieuw Roze Kasteel | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  5. Pingback:Waterloo – Ooitgebouwd

  6. Pingback:Een nieuw Roze Kasteel – Ooitgebouwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.