De Reuzen

In Het Land van Ooit woonden ook vier reuzen genaamd Dan, Toen, Ooit en Nu. Deze reuzen waren zo milieubewust, dat er een boom uit hun hoofd groeide. En zelfs Kloontje, het kleine zusje van de vier reuzen (ook allen broers van elkaar) had een klein boompje op haar hoofd. Reus Nu zat verstopt in een groot roze cadeau en als je genoeg mensen bij elkaar verzamelde die zwaar genoeg waren, dan kon je Nu tevoorschijn laten komen.

Reusdanad6
Reus Dan in A.D. 6
757pxreus_toen
Reus Toen
Reusooitad4
Reus Ooit
Reusnuad6
Reus Nu

ReusDan1In het ontwerpprogramma van LEGO® zijn bepaalde blokjes niet in alle kleuren te gebruiken. Mijn eerste ontwerpen van de reuzen zagen er dan ook een beetje raar uit. Ik hield er bij het bestellen rekening mee dat bepaalde blokjes een andere kleur moesten hebben en mogelijk zelfs geschilderd zouden moeten worden.

Na Reus Dan was Reus Toen al snel in aanbouw. Het belangrijkste en meest complexe onderdeel van de reuzen – het hoofd – is immers voor alle reuzen vrijwel gelijk. Ook de afmetingen van het bed van Toen zijn afgeleid van de grootte van Reus Dan. Waarvan de hoogte op zijn beurt weer afgeleid is van 5 a 6 opeengestapelde minifiguurtjes. De reuzen waren immers ca. 10 m hoog.LDDScreenShot7LDDScreenShot14Reus Nu was snel ontworpen, al kan het natuurlijk nog wel beter. Het pneumatische systeem zit er niet in. Ik ben nooit een kei geweest in technisch bouwen, maar wellicht komt het nog een keer?

ReusOoit1 Reus Ooit was wel iets moeilijker. Deze reus staat rechtop, met één voet iets naar voren en in zijn rechter hand heeft hij een touw vast. Die houding van de arm en hand levert een complex bouwwerkje op. Daarbij wilde ik de armen en benen het liefst in licht blauw, een kleur waarvan maar weinig blokjes gemaakt zijn. De meeste blokjes in de armen moeten nog steeds geschilderd worden.

Met deze ontwerpen klaar en de blokjes besteld op Bricklink, ging ik aan de slag. Met de volgende resultaten:

SPA51934  Spa51956

SPA51957 SPA51937

4 reacties

  1. Pingback:de Yurre (UDO, Unidentified Digging Object) | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  2. Pingback:Een nieuw Roze Kasteel | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  3. Pingback:Een nieuw Roze Kasteel – Ooitgebouwd

  4. Pingback:Bricklink – Ooitgebouwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.