Roze Kasteel

Het meest markante gebouw in Het Land van Ooit was Het Roze Kasteel. In dit kasteel woonden de Ooiters (de inwoners van Het Land van Ooit, waaronder de meeste bekende karakters). Het oude kasteel was roze geschilderd en binnen waren twee restaurants en een theatertje gevestigd. Op de eerste verdieping waren vergaderzalen en op zolder werden in de latere jaren TV-opnames gemaakt.

Het Roze Kasteel van Ooit (foto: Bart de Gouw)

In restaurant De Blauwe Tuin heeft menig plechtigheid en trouwfeest plaatsgevonden. De ruimte was versierd met prachtige idyllische muurschilderingen.

Deel van de muurschilderingen in kasteelrestaurant de Blauwe Tuin

In de glazen uitbouw was het zelfbedieningsrestaurant de Oranjeboom gevestigd en via een deur aan de achterkant kon je het Baroktheatertje betreden. In dit kleine theatertje met balkon was in de beginjaren de poppenshow van Alfred J. Kwak te zien, later werden er voorstellingen gegeven totdat Zie Za Zonnebloem er haar intrek in nam.

Hoe de bouw van de LEGO-versie van het kasteel tot stand kwam lees je hier: https://www.ooitgebouwd.nl/nieuws/een-nieuw-roze-kasteel.html