Riddertoernooi

Het Riddertoernooi was elk jaar vaste prik in Het Land van Ooit. Dit spektakel mocht je als bezoeker echt niet missen! In de beginjaren van Het Land van Ooit gaven de Franse Ridders dagelijks een show op het grote grasveld genaamd Chakkar. Later kwamen de ridders uit Polen en in de laatste jaren werd de show gegeven door een eigen ploeg: Ridders te Paard.

De Franse Ridders in actie in een van de beginjaren van Het Land van Ooit

Het Riddertoernooi is het eerste onderdeel van Ooitgebouwd dat niet gebaseerd is op hoe Het Land van Ooit daadwerkelijk was, maar zoals het had kunnen zijn. Het ontwerp is gebaseerd op het boek ‘Ridder Graniet’ waarin prachtige illustraties staan van John Rabou. De mooiste prent is die van het Toernooiveld.

Het boek verhaalt over de verschillende deelnemers aan het toernooi zoals Ridderman Sterk, Ridder Lapis Lazula, de Drochtpoot, Rak de Reiger, Stor de Bostor en uiteraard Het Land van Ooit’s eigen Ridder Graniet Sterker-Dan-Ik-Kan-Niet. Elke deelnemer is afgebeeld in zijn eigen, prachtige toernooiuitdossing. Voor meer platen uit het boek, kun je een kijkje nemen op het weblog van John Rabou uit 2009: Het eerste prentenboek.

Lees hier hoe het toernooiveld met al haar deelnemers werd gebouwd met LEGO-blokjes: https://www.ooitgebouwd.nl/blog/riddertoernooi.html