Kort verslag LEGO-Festijndagen Hardenberg

Afgelopen weekend was het dan zover, de LEGO-festijndagen in Hardenberg. Voor het derde maal toog ik met mijn Land van Ooit van LEGO® naar Hardenberg om daar te exposeren. Inmiddels was de opstelling wel een stuk groter dan de vorige keren, uiteraard. En daarom gingen mijn beide ouders mee ter assistentie.

Veel leuke reacties ook weer van het publiek. Zo waren er meerdere bezoekers die Het Land van Ooit van LEGO® toch wel het meest creatief vonden van de hele beurs. Eén mevrouw keek in het Manegetheater en riep uit: ‘Hee, dat lijkt Het Land van Ooit wel!’ Een mooiere reactie kun je je niet wensen, nietwaar?

Hardenberg is echt één van mijn favoriete LEGO-evenementen. Het is er altijd gezellig, de toegang voor het publiek is laag en je kunt er altijd wel een koopje vinden. Wat ook leuk is dat je als exposant ook het een of ander kunt verkopen. Zo had ik wat ruimtevaart sets waar ik vanaf wou en een grote bak met onderdelen waarvan ik toch niet weet wat ik er mee aan moet voor mijn LEGO-Land van Ooit. Afgelopen jaren heb ik er ook veel ideeën opgedaan voor mijn bouwwerken. Helaas was dat dit jaar minder. Wat me wel duidelijk is geworden, dat de opstelling te groot wordt om alleen te doen. Gelukkig konden m’n ouders dit keer helpen, maar wellicht heb ik in het vervolg toch een team nodig. Vrijwilligers?

Hier een kort foto-verlag:SPA54612
Kinderen gebruikten de opstapjes om de opstelling beter te kunnen zien

SPA54602
De volgende keer moet ik die rand maar even desinfecteren…

SPA54633 SPA54631

5 reacties

 1. Tineke van de Kuit

  Op youtube zag ik het (lego)manegetheater van het land van ooit – geweldig. Echt super mooi gemaakt – petje af.
  De achtergrondmuziek herkende ik meteen. Vroeger had ik een muziekcassette van de manegeshow uit 1990 (en herhaald in 1995) waar dit nummer (en nog veel meer mooie nummers uit het land van ooit) op stonden. Indien iemand mij kan helpen aan een kopie van deze cassette – ik houd me zeer aanbevolen (uiteraard vergoed ik de kosten).

  • Hoi Tineke,
   Die voorstelling heet ‘Het Gouden Geheim’. Daarin speelt Stapper de hoofdrol. Hij gaat opzoek naar de gouden vogel en ontdekt het gouden geheim in zichzelf.
   Ik heb de cassette ooit overgezet naar mp3. Die zal ik je binnenkort mailen.
   Groeten,
   Paul

 2. Wow!! Heel erg gaaf!!
  Ik had het filmpje ook op you tube gezien en de muziek riep oude herrinneringen op 🙂
  Net als Tineke hen ik ook dat cassettebandje gehad en heb het helemaal grijs gedraaid.
  Helaas ben ik door verhuizing het cassettebandje kwijt geraakt.
  Nu kwam ik jou filmpje tegen en het ziet er zo gaaf uit en die muziek herkende ik meteen, zou jij mij misschien aan de.muziek kunnen helpen? Zou zo blij zijn!

  Keep up the good work!! Het ziet er echt super.uit!!

 3. Ria van de Ven

  Hallo Paul,

  Een hele late reactie maar heb jij die mp3 nog van het gouden geheim van het land van ooit , zit op dit moment met mijn dochters herinneringen op te halen en ze zouden dit erg graag hebben, uiteraart tegen een vergoeding
  M.v.g. Ria van de Ven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.