Ooiters vertalen naar LEGO®

Voordat je aan het digitale ontwerp van de opdruk van een poppetje begint, is het handig eerst een tekening te maken. De eerste vertaalslag naar LEGO® heb je dan al gemaakt, waardoor de vertaling naar een digitaal bestand nog maar een kleine stap is.

Hieronder staan een aantal van deze tekeningen met het bijbehorende uiteindelijke resultaat. Om het mezelf iets makkelijker te maken, gebruikte ik een lichte print van een wit LEGO-poppetje, als basis voor de schetsen.

Hertogin van de Hoogmoed AD1
Naar de afbeelding uit het eerste fotoboekje van Het Land van Ooit.
Rak de Reiger AD2
Naar beelden uit de eerste TV serie: de Komst van de Yurre
Rak de Reiger AD3
Met de komst van het Rak de  Reiger Nest in AD3, veranderde het uiterlijk van Rak de Reiger.
Stor de Bostor
Makei Zanger AD2
Deze Ooiter komt voor in de eerste TV serie: de Komst van de Yurre

Uiteraard staan er nog heel veel Ooiters in de rij om vereeuwigd te worden als LEGO-poppetje. Dat vergt nog behoorlijk wat werk. Van een aantal heb ik al wel de tekeningen, deze wil ik jullie dan ook niet onthouden. T.z.t. zal ik uiteraard laten zien hoe ze geworden zijn, maar je zult begrijpen dat dat nog even duurt.

Dovlov Dovlova Droef de Voorproever Florie van de Vergane Glorie
de Freule van de Strakke Teugel Ridder Graniet Sterker-Dan-Ik-Kan-Niet Hertogin van de Hoogmoed AD13 Hofdame
Jean Pierre AD7 Ridderpaard Kos met de Snor Kloontje het Reuzenkind Sterk de Ridderman
Naar de illustratie van John Rabou
Hofdame Eleonoor. Naar de eerste TV serie: de Komst van de Yurre Volle Maan, het paard van Sterk. Naar de illustratie van John Rabou Snip Snap Lieve, Freule van de Rode Loper Sap de Aardwortel

8 reacties

 1. Te gek hoor, Paul!
  Vooral Stor is stoer! Maar inderdaad, je hebt nog veel te doen.
  Ik ben natuurlijk vooral benieuwd naar wat je gaat maken van Sterk en Volle Maan; voel me vereerd dat je gebruik hebt gemaakt van mijn illustratie.
  En van Snip Snap Lieve, wist je trouwens dat het gewaad van Snip Snap Lieve ook door mij bedacht is; dat zal later blijken op Ooitgetekend.
  Groet
  John

 2. Dag John,

  Bedankt voor je reactie! Ik had al zo’n vermoeden dat Snip Snap Lieve eerder in het boek ‘Ridder Graniet Sterker-Dan-Ik-Kan-Niet’ en op de verjaardagskalender voorkwam dan ik het Land van Ooit zelf.
  Ik ga me trouwens binnenkort ook wagen aan je puzzel van de eerste landkaart, die ik op marktplaats op de kop heb weten te tikken. Ik ben benieuwd of het me zal lukken.

 3. René Valk

  Als oud Ooiter (19 jaren lief en leed !)vind ik dit werkelijk fantastisch !!
  Benieuwd wanneer in 2010 de lego dagen zijn en waar !!!

 4. Dag René,
  Leuk te horen dat je het zo fantastisch vindt. Dat doet me werkelijk deugd.
  Zet maar alvast in de agenda: 14 en 15 augustus 2010 hoop ik weer van de partij te zijn op de LEGO Clubdag in de evenementenhal van Hardenberg. En ook LEGO-World 2010 in de IJsselhallen in Zwolle staat van 19 t/m 28 oktober 2010 in de planning.

 5. Heb je toevallig ook een poppetje van Glendoria de reiger?
  En weet je of hier toevallig ooit een show van is geweest in het Land van Ooit?

 6. Hoi Sabrina,
  Ja, ik heb Glendoria ook gemaakt. Kijk maar eens via deze link: http://www.bricklink.com/myImg/18536.jpg
  Ik geloof dat Glendoria in het laatste jaar A.D. 19 een belangrijke rol heeft gespeeld in meerdere voorstellingen. Ze verkleedde zich als prinses Satijn en kon daarmee Ridder Sterk om de tuin leiden. Ik heb die voorstellingen helaas niet gezien, ben in A.D. 19 niet in Ooit geweest.

 7. Pingback:de Yurre (UDO, Unidentified Digging Object) | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

 8. Pingback:Komt dat zien! – Ooitgebouwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.