De Gouverneur (deel1)

Eén van de eerste Ooiters die ik namaakte van LEGO was uiteraard de Gouverneur. Hij was de baas van Het Land van Ooit en kon dus niet ontbreken in mijn LEGO land. Het grootste probleem was de hoed; een grote opvallende hoed die van LEGO nog niet bestond. Al snel kwam ik op het idee de hoed van Fimo-klei te maken.

De Gouverneur en de tekening van de werkbeschrijving.

Het uitgangspunt was toen nog een rood poppetje. Een andere kleur, die meer in de buurt kwam van het rood-bruine gewaad van de Gouverneur, was er toen nog niet van LEGO. Ik wilde de LEGO niet beschadigen, dus ik gebruikte uitsluitend etiketten om opdrukken op de poppetjes te vervangen door de kostuums van de personages. Op onderstaande foto is het eindresultaat van deze eerste versie van de Gouverneur te zien.

Een hofdamenaast de Gouverneur voor de ingang naar de Koningsael. (1995)

Toen ik twee jaar geleden de poppetjes weer eens een opknapbeurt ging geven was de Gouverneur één van de eerste die ik onder handen nam. De etiketten waren inmiddels vergeeld en kwamen bijna vanzelf los. Het idee dat ik de LEGO niet wilde beschadigen had ik losgelaten. De rode kleur klopte natuurlijk niet. Dat moest donker rood of bruinachtig zijn. Ik pakte verf en penseel en gaf het gehele poppetje een andere kleur. Ook de hoed van Fimo-klei, die ik 10 jaar daarvoor had gemaakt, schilderde ik over.

Hierdoor kon ik nog meer details overnemen in het kostuum en ging de creatie nog meer lijken op de foto uit het fotoboekje van Het Land van Ooit.

De Gouverneur van LEGO, zoals hij er op dit moment bij staat (oktober 2008)

Eén reactie

  1. Pingback:De andere Ooiters – Ooitgebouwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.