LEGO® Draw

Het ontwerpprogramma van LEGO®, LEGO® Digital Designer, is erg gebruiksvriendelijk, maar niet alle blokjes zijn beschikbaar voor je ontwerp. Op den duur wordt dat best irritant. Het Roze kasteel bevatte al een aantal blokjes dat het programma niet aankon. In plaats daarvan liet ik gaten in het ontwerp. De kans dat daardoor een foutje in het ontwerp sluipt, wordt daardoor wel groter, met als gevolg dat je er pas bij het bouwen achterkomt. En dat wil je niet.

Gelukkig kwam ik op internet een uitgebreider programma tegen: LDraw. Dat is een gratis LEGO® CAD programma waarin je 3D animaties kunt maken van je model. Alle blokjes zijn daarin beschikbaar en in elk mogelijke kleur! Geen beperkingen dus. Ook kun je het programma gebruiken om bouwinstructies te maken van je model. Dat moest ik dus zeker uitproberen.

Een wereld ging voor me open; er zijn mensen dag en nacht bezig met het tekenen van nieuwe blokjes, er worden modellen van de maand verkozen en bouwinstructies uitgewisseld. Een blokje niet beschikbaar in het programma? Geen nood, er is vast al iemand bezig geweest en je vindt  het blokje met de LDraw Part Tracker. En met het programmaatje LDView kun je 3D ontwerpen bewonderen door ze 360° te draaien.

Na dagen ploeteren om het programma onder de knie te krijgen, maakte ik veel mooiere digitale versies van de reuzen.

Reus Nu1Reus Ooit23Reus Dan3 Reus Toen2

De Reuzen Nu, Ooit, Dan en Toen

3 reacties

  1. Pingback:Nog steeds in ontwikkeling | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  2. Pingback:Een nieuw Roze Kasteel | Het Land van Ooit van LEGO – Weblog

  3. Pingback:Een nieuw Roze Kasteel – Ooitgebouwd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.