Creëer je eigen Land van Ooit van LEGO®

Ooit bestond er een Land ver in een hoek van de wereld; Het Land van Ooit. Rak de Reiger had het Land ontdekt en wilde er de baas worden. Maar dat kon niet want dat waren de Ooiters al. De Ooiters waren de lieve en vrolijke inwoners van het Land. De Gouverneur was de baas over de Ooiters. De dappere en stoere ridder Graniet Sterker-Dan-Ik-Kan-Niet bewaakte de grenzen van het Land. Hij zorgde er wel voor dat Rak het Land nooit zou kunnen veroveren.

In Anna Domino 1 (Ooitse jaartelling) besloot de Gouverneur dat Anderlandse (het ooitse woord voor buitenlandse) gasten welkom waren om het Land te vereren met een Staatsiebezoek. Iedereen was welkom, als hij of zij zich maar aan de belangrijkste wet van Het Land van Ooit hield: kinderen zijn de baas! Negentien jaar lang zijn kinderen de baas geweest in het mooiste land ter wereld. Honderdduizenden kinderen zijn de grens over geweest om samen met hun lakeien (ouders) een dagje op bezoek te gaan.

Helaas heeft de Gouverneur moeten besluiten de poorten van het Land voorgoed te sluiten. Er kwamen te weinig bezoekers in zijn Land. Op een dag in Anna Domino 19 kwamen er Anderlandse drochtpoten en engerlingen naar het Land en hebben alle Ooiters weggejaagd. Alle Ooiters hebben noodgedwongen hun spullen achter moeten laten en zijn gevlucht. Waarheen weet niemand precies.

LEGO®

De vriendelijke Ooiters en hun gastvrije Land vol fantasie en fantasoe hebben veel kinderharten gestolen. Gelukkig zullen deze Ooiters en hun belevenissen en verhalen voort blijven bestaan in de herinnering van veel kinderen. Veel van hen zullen er dolgraag voor willen zorgen dat Het Land van Ooit ooit weer terug zal komen.

Daar kunnen ze nu zelf mee beginnen. Want van LEGO® kun je immers alles maken! Uiteraard in een kleiner formaat, maar de verhalen en fantasieën kunnen dan weer herleven. Deze weblog laat zien hoe je Het Land van Ooit en de Ooiters na kunt maken van LEGO-blokjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.