IJzersterk Tegen Racisme

In een van de beginjaren van Het Land van Ooit is er een actie geweest voor de bouw van een Monument tegen Racisme. Alle bezoekers konden een stuk oud ijzer meenemen om eraan mee te bouwen. Ik geloof dat ik zelf nog een fietswiel heb bijgedragen. Deze onderdelen werden gemonteerd op hoge stalen pilaren. Het pad liep er onderdoor. Het monument getiteld ‘IJzersterk Tegen Racisme’ is indertijd onthuld door Ed van Thijn, Paul van Vliet en Louis van Gaal.

Een indruk van ‘IJzersterk Tegen Racisme’ destijds in Het Land van Ooit

De LEGO®-versie

In 2010 maakte ik al eens een voorstudie voor het monument. Sindsdien heb ik onderdelen verzameld om het ooit af te kunnen bouwen, maar het kwam er nooit van. Tot voor kort, toen de uitbreiding van de layout van Het Land van Ooit van LEGO® ruimte bood voor een nieuw bouwwerk.

Voorstudie voor het monument tegen racisme
Werk in uitvoering: Hier komen de palen ongeveer

De uitdaging van dit project was vooral de chaotische manier waarop alle ijzeren voorwerpen aan de palen gemonteerd waren. Chaos creëren met een bouwblokje dat is gebaseerd op een systeem is een hele opgave. Zou het lukken? Beoordeel het zelf:

IJzersterk Tegen Racisme
De entree tot IJzersterk Tegen Racisme
IJzersterk Tegen Racisme gezien van de andere kant

Het bouwwerk IJzersterk Tegen Racisme beleeft zijn premiere op het evenement Brick 2015 op 11 t/m 13 december te Londen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.