Het Land van Ooit in LEGO-blokjes

Hallo daar, leuk dat je er bent! Kijk gerust even rond op deze bijzondere webstek. Hier vind je alles over het in LEGO-blokjes nagebouwde Land van Ooit; ooit gebouwd door Paul Toxopeus.

Paul is nog steeds groot fan van Het Land van Ooit. Hij was er kapot van toen het land haar poorten voorgoed moest sluiten in november 2007. Het liefst bouwde hij het weer helemaal op. En dat heeft hij gedaan met LEGO-steentjes! Tot in de kleinste details. Dat wat vroeger het enige land ter wereld was waar kinderen de baas zijn, is nu nagebouwd in het meest populaire kinderspeelgoed ooit!

Bussy at my table

Ga je mee op reis?

Ga mee langs paden en lanen met eeuwenoude eiken en beukenbomen. De kenmerkende gebouwen van Ooit, zoals het Roze Kasteel, het Rak de Reigernest en het Manegetheater staan net als in het voormalig Land van Ooit ingebed in een prachtig landgoed, geheel nagebouwd met plastic bouwblokjes. Ontdek wat je allemaal wel niet met die blokjes kunt bouwen!

Detail - Pink Castle

Ontmoet de inwoners

Bewonder de prachtige kostuums die de inwoners van Ooit droegen nu ook in LEGO-formaat. Door te schilderen, stickers te plakken en nieuwe hoedjes of pruiken te boetseren kunnen LEGO-poppetjes zelfs de gekste kostuums aan doen.

Knight Granite and Kos